Rejser

Sicilien

 

En rejse til Middelhavets største ø Sicilien byder på et vælg af spændende oplevelser og aktiviteter for enver smag. Øen byder på alt lige fra sol og smukke sandstrande, til historiske seværdigheder, gode shoppingmuligheder og lækker italiensk mad. Sicilien byder på mange fantastiske rejsemål, men fælles for dem alle er, at du med garanti vil få en fantastisk rejse, som du vil kunne tænke tilbage på i mange år. Med sin beliggenhed, atmosfære og sin helt unikke charme er Sicilien en rejsedestination, du absolut ikke må gå glip af, og en rejse hertil er derfor en rejse, du ikke glemmer lige foreløbig.

 

Sicilien er efterhånden blevet en verdenskendt rejsedestination, som hvert år tiltrækker rejsende fra hele verden, og heriblandt tusindvis af danskere og skandinavere. På Sicilien er der derfor flere lufthavne, hvorfra vi fra Danmark og Skandinavien kan flyve til direkte uden yderlige ophold. Det er altså på mange måder nemt og bekvemt at komme til øen, det eneste du skal tænke på, det er at slappe af og nyde den fantastiske atmosfære og alle de skønne oplevelser, som øen ellers byder på.

 

Tag du på ferie på Sicilien findes der masser af fantastiske byer, som er værd at besøge. Her vil det sicilianske folk tage imod jer med åbne arme og med glæde vise jer rundt. Blandt de byer du er nødt til at opleve er hovedstaden Palermo, som er Siciliens største by. Derudover er byen Siracusa, med sin slående og fantastiske beliggenhed, ligeledes et besøg værd. Denne by er utvivlsomt en af de smukkeste byer fra den antikke græske verden. På Siciliens sydkyst kan I opleve den uspolerede kystby Cefalú, der domineres af Klippen, La Rocca. Tager I til den modsatte del af Sicilien ved den sydligste kyst, finder I byen Agrigento, der er kendt for Templernes Dal. Derudover er der mange andre seværdige og oplevelsesværdige byer, I kan besøge på jeres vej. Uanset hvad, så vil Sicilien ikke skuffe. Øen har så meget at byde på at I med garanti vil vende tilbage en anden gang.

 

Dette skal du opleve på rejsen til Sicilien

 

Udover at Sicilien er et pragtfuldt land i sig selv, så byder landet som sagt på en masse spændende oplevelser, som du ikke må snyde dig selv for på en rejse til Sicilien. Ofte kan der være et stykke vej mellem de store seværdigheder, men det er absolut køreturen værd. Her giver vi et bud på 5 steder, som du bør besøge under dit ophold på Sicilien.

 

Scala di Turchi

 

Scala di Turchi

 

Et af Siciliens absolutte højdepunkter er naturligvis den smukke sandstrand, som giver anledning til afslapning i solen og mulighed for at bade i det klare Middelhav. Her finder I også Scala di Turchi som er en blændende hvid klint, som med sin bølgede overflade buer sig op over den gyldne sandstrand. Mange mennesker vælger endda at bevæge sig væk fra stranden og i stedet sole sig på den hvide klippe, mens andre bruger den til at springe ud fra i det varme hav. Dette er et syn som absolut skal opleves, og så ligger det ikke særlig langt fra tempel-dalen i Agrigento, som ligeldes er en af de helt store attraktioner, så her kan der slås to fluer med et smæk.

 

Castelmola

 

Castelmola

 

Har I planer om at tage til den populære og ofte turistprægede by Taormina på nordkysten, så bør i næsten gøre jer den ulejlighed samtidig at besøge den lille by Castelmola, som ligger oven for Toarmina et godt stykke oppe ad den kolassale bjergkam, som byen læner sig op ad. Vejen til Castelmola kan synes lang og uoverskuelig, men når i endelig er kommet dertil møder der jer en fantastisk udsigt udover byen og vulkanen Etna, som er hele besværet værd. Det er ikke mange turister der kender til dette sted, og der er derfor god mulighed for at nyde udsigten i fred og ro.

 

Siracusa

 

Siracusa

 

Siracusa er en af Siciliens absolut smukkeste byer som samtidig emmer af historie og fortidens dyder. En af byens mest interessante dele hedder Ortigia, som er en lille ø, der ligger ud fra Siracusa kystlinje. Her er der et væld af interessante og historiske bygninger. Ved at gå rundt i denne bydel glemmer man nemt tid og sted. Byen oser samtidig af romantik, skønhed og peosi, som nærmest gør dit besøg i denne by helt magisk. Smukkest er byen dog om aftenen når mørket er begyndt at melde sin ankomst. Her bliver hele den gamle by lyst af af projektører, som giver byen en hel unik stemning af romantik. Det er derfor det perfekte tidspunkt til at nyde en hyggelig gåtur efterfulgt af en af byens mange smagfulde restauranter.

 

Vulkanen Etna

 

Vulkanen Etna

 

En rejse til Sicilien er aldrig fuldstændig komplet, hvis du ikke har oplevet vulkanen Etna på tæt hold. Denne imponerende vulkan er med sine 3323 m Europas største og samtidig mest aktive vulkan. Man bør dog ikke frygte at vulkanen pludselig går i udbrud under ens ophold, da der først og fremmest vil blive varslet inden, og samtidig så går der gerne år mellem at den viser tegn på aktivitet. Området omkring vulkanen fungerer som nationalpark, hvor du kan komme helt tæt på vulkanen og samtidig opleve den frodige natur med citrus- og oliventræer, pinjeskove og birkeskove som strækker sig op ad vulkanen skråning. Der er også mulighed for at tage en svævebane fra bunden af vulkanen op til hovedkraterne, så man kommer helt op i 3200 meters højde. Dette er en oplevelse for hele familien, som samtidig byder på et smukt syn udover øens imponerende landskab.

 

Segeste

 

Segeste

 

Segeste er et af Siciliens absolut flotteste og mest intakte græske templer, som stammer fra 400 f.kr. Templets størrelse i sig selv er ikke særligt imponerende, men selve templets beliggenhed og skønhed med de fine stolper, som trods sin alder er yderst velholdte, gør, at dette tempel er blandt Siciliens største attraktioner. Vil du have en kulturel oplevelse i smukke omgivelser væk fra storbyens turistpakkede områder, så skal du altså besøge dette flotte historiske tempel.